Orta Asya
Sebze: Havuç, kereviz, hıyar, patlıcan, marul, soğan, ıspanak, turp.
Meyve: Elma, armut, erik, ayva, üzüm, kavun.
Tahıl-baklagil: Arpa, buğday, bakla, mercimek, çavdar.
Akdeniz Çevresi
Sebze: Lahana, karnıbahar, maydanoz, kuşkonmaz.
Meyve: İncir.
Tahıl-baklagil: Bezelye, nohut, fasulye.
Hayvan: Koyun, sığır, keçi.
Güneydoğu Asya
Sebze: Şeker kamışı.Meyve: Muz, portakal, şeftali.
Tahıl-baklagil: Pirinç, soya fasulyesi.
Hayvan: Domuz, tavuk.
Amerika
Sebze: Kabak, domates, patates.Meyve: Ananas
Hayvan: Hindi
Afrika
Meyve: Karpuz
Milli yemeklerimizde kullandığımız içeriklerin çoğunun anavatanının Akdeniz olması oldukça ilginç.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder