Süre | Yiyecek/İçecek |
1saat | Su, çay, kahve, bira, kola, şeker, karbonhidrat solusyonları |
2saat | Süt, kakao, yoğurt, pirinç, kek, krema, ekmek, muz |
3saat | Bisküvi, tereyağlı ekmek, patates, elma, yumurta, sığır/koyun eti, tavuk, sebze |
4saat | Hindi, hamburger, fındık/fıstık |
5saat | Baklagiller, salata |
6saat | Ton balığı, mantar |
7saat | Sardalya, kaz |
Ramazan bitmek üzere ama kalan sürede yukarıdaki tablodan yararlanabilirsiniz. Sahurda sindirimi uzun süren gıdalardan yiyerek tokluk sürenizi arttırabilirsiniz. Bu amaç için özellikle lifli besinlerden (sebze, meyve ve tahıllar) yararlanmakta yarar var. Lifli besinler midenizde suyla genişleyerek midede doluluk sağlar. Sahur için patates (kızartması haşlanmışı kadar tok tutmaz) yanında yumurta ardından da bir elma oruç tutmanıza oldukça yardımcı olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder